POLARIS UKONČUJE VÝROBU MOTOCYKLŮ VICTORY A ZAMĚŘÍ SE NA POSÍLENÍ SVÝCH OSTATNÍCH AKTIVIT V ODVĚTVÍ POWERSPORTS

MINNEAPOLIS (9. ledna 2017)

— Polaris Industries, Inc. (na Newyorské burze cenných papírů NYSE jsou její akcie obchodovány pod symbolem „PII“) dnes oznámila, že s okamžitou platností ukončuje výrobu motocyklů Victory i všechny další činnosti s touto značkou spojené.

Polaris pomůže dealerům značky Victory s prodejem existujících skladových zásob, bude poskytovat záruky a servisní podporu majitelům i dealerům motocyklů Victory a po dobu 10 let bude pokračovat v dodávkách náhradních dílů. Dnešní rozhodnutí nemá žádný vliv na ostatní divize společnosti Polaris.

“Bylo to pro mě, pro můj tým i pro představenstvo společnosti Polaris velice obtížné rozhodnutí,” řekl Scott Wine, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Polaris Industries Inc. „V posledních 18 letech jsme investovali do vytváření značky Victory nejenom finanční prostředky, ale také naše srdce a duše. Jsme velmi hrdi na to, co náš tým za tu dobu dokázal. Od začátku výroby jsme navrhli a vyrobili téměř 60 modelů motocyklů Victory a během těchto let naše motocykly získaly 25 nejprestižnějších cen udílených v motocyklovém odvětví. Zkušenosti, znalosti, infrastruktura a schopnosti získané za 18 let nám dodaly odvahu získat a rozvíjet značku Indian Motorcycle. Rád bych proto vyjádřil svůj vděk každému, kdo byl a je spjat s motocykly Victory.“

Dnešní prohlášení ovlivnilo několik faktorů. Victory se snažila získat takový tržní podíl, který by ji zajistil úspěch a ziskovost. Konkurenční tlaky v náročném motocyklovém trhu ale působily jako protivítr. Je zřejmé, že aby Victory mohla vycházet I nadále vstříc měnícím se preferencím zákazníků, nutně by potřebovala nezanedbatelné dodatečné investice. A pokud jsme vzali v úvahu také výborné výsledky a růstový potenciál značky Indian, bylo řešení soustředit svou energii i investice do užšího pole působnosti nasnadě.

“Toto rozhodnutí zlepší ziskovost společnosti Polaris i našeho celosvětového motocyklového obchodu a materiálně vylepší naši konkurenceschopnost v odvětví,” řekl Scott Wine. “Soustředíme se na růst zisku a v prostředí omezených zdrojů nám toto rozhodnutí umožní naše zdroje optimalizovat a přeskupit je mezi naši další značku prémiových, výkonných motocyklů Indian a značku inovativních vozidel Slingshot, s cílem ještě více zrychlit jejich úspěch. A nakonec toto rozhodnutí bude hnacím motorem pro špičkovou inovační schopnost společnosti Polaris, kterážto je jádrem naší strategie, a zároveň budeme moci udržet společnost v dlouhodobém růstu a zvýšit hodnotu akcií.”

Všechny jednorázové náklady spojené s podporou dealerů Victory při prodeji zbývajících skladových zásob, s nakládáním se zbožím, nástroji a dalšími fyzickými aktivy v továrním skladě a s vypovězením dodavatelských vztahů budou uvedeny ve výkazu zisků a ztrát za rok 2017 v příslušných kolonkách tržby z prodeje, hrubý zisk a provozní náklady. Tyto náklady budou z non-GAAP výkazu o obratu a příjmu za rok 2017 vyčleněny.

V úterý 24. ledna společnost Polaris zveřejní finanční výsledky za 4. čtvrtletí I za celý rok 2016 a jejich výhled na rok 2017. Webcast a konferenční hovor s diskuzí o výsledcích budou probíhat 24. ledna od 9:00 h centrálního času. Prezentace a odkaz na záznam webcastu budou umístěny na webové stránky ir.polaris.com. Chcete-li poslouchat konferenční hovor, zavolejte na číslo 877-706-7543 (z USA a Kanady) nebo na číslo 478-219-0273 (z ostatních zemí). ID konference je #45015597.

Majitelé motocyklů Victory mohou pro své dotazy využít telefonního čísla +1-866-521-1683.

Další informace k této tiskové zprávě jsou k dispozici na http://ir.polaris.com/investors/events-and-presentations/default.aspx.

O společnosti Polaris

Polaris Industies Inc. (na burze NYSE jsou její akcie obchodovány pod symbolem „PII“) je světový leader v odvětví powersports, její roční obrat v roce 2015 dosáhl objemu 4,7 mld. USD. Společnost Polaris živí vášeň jezdců, pracovníků i outdoorových nadšenců svými terénními side-by-side vozidly RANGER®, RZR® a POLARIS GENERAL®, terénními čtyřkolkami SPORTSMAN® a POLARIS ACE®, motocykly INDIAN MOTORCYCLE®, tříkolovým moto roadsterem SLINGSHOT® a sněžnými skútry Polaris RMK®, INDY®, SWITCHBACK® a RUSH®. Požitky z jízdy umocňuje Polaris nabídkou široké škály náhradních dílů, oděvů a příslušenství prodávaných pod různými značkami. V celosvětovém měřítku zaznamenává společnost Polaris růst i v prodeji vojenských a užitkových vozidel, čtyřkolek a elektrických vozidel. Neváhejte navštívit naše internetové stránky www.polaris.com.

# # #

S výjimkou historických údajů jsou informace oznámené v tomto tiskovém prohlášení, včetně očekávání managementu týkajících se nákladů na provedení změny a budoucích investic, prognózy, které v sobě zahrnují i určité riziko a nejistoty, které mohou způsobit, že se tyto předpovědi mohou od skutečnosti odlišovat. Určitými riziky a nejistotami jsou např. takové faktory jako nabídka produktů, marketingové aktivity a cenové strategie konkurenčních výrobců; náklady na zrušení vztahů s dodavateli; náklady spojené s poskytovanou záruční lhůtou; změny kurzů zahraničních měn; ekologické a bezpečnostní požadavky kladené na výrobu a výrobky, vlivy počasí; požadavky zákazníků týkající se odpovědnosti za škodu, na které se nevztahuje naše pojištění odpovědnosti, a změny celkových ekonomických podmínek, např. změny inflace, spotřebitelské poptávky a výdajů. Investorům také doporučujeme zvážit další rizikové faktory, které jsou uvedeny ve zprávách, které naše společnost podává Securities and Exchange Commission (Komisi pro cenné papíry).